fredag 17 augusti 2012

Kraft Öl - Gårdsförsäljningen straffas som ett oskyldigt barn?!


En vaken sommarvikarie på Ekot upptäckte att utredningsförslaget om att tillåta en mycket begränsad gårdsförsäljning i Sverige nu legat och väntat på behandling på Socialdepartementet i två år. Två år!!

Att det ska vara så svårt att få till gårdsförsäljningen!?
Först och främst förstår jag inte varför man började behandla den utredningen som skulle göra att gårdsbutikerna fick rätt att ta in andra leverantörers dryck och sälja? Även produkter som kommer utomlands. Eller varför inkludera destillerier med starkdryck?
Man ska ju sälja det som produceras på gården!. Gällande öl, mjöd och vin i dess olika sorter. Sedan spelar det inte någon roll om man ska i framtiden utöka detta. Men att få igenom förslaget att tillåta försäljning av de egna produkterna ser jag inte som någonting annat än ett måste!

Vilka är det som ser ett hot i att man säljer det man producerar på plats!?
Det är ju inte värre än att man som hemmabryggare brygger hemma? + att då pratar vi inte heller om sprit produkter.

Kan någon uppe på riksdagen uppdaga detta, så att vi får den utvecklingen som är så viktig! För att landet ska kunna leva hantverksmässigt och kulturellt m.m. Kan fortsätta men väljer att inte tråka ut er.

Såg denna artikel på SVD om politiker som bara pratar och lobbar för ett fortsatt förbud, men det de gör är att prata om det som om vilken nisse som helst skulle sälja alkoholhaltiga drycker! De förstorar och förvränger! Åter igen handlar detta bara om att att göra ett förslag som begränsar försäljningen.

Kampen fortsätter.....

Mvh
Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar